Detoxifierea, prin acest proces eliminăm substanțele dăunătoare, toxice din corpul nostru. Aceasta dacă negândim la detoxul fizic corporal, dar pe lângă acesta mai putem adăuga și un detox mental, emoțional și spiritual toate ducând la schimbarea și creșterea energiei noastre. Exista foarte multe tipuri și metode de detoxifiere, dar consider că, atunci când te cunoști știi exact ce îți trebuie și ce funcționeaza la tine mai exact, trebuie să te adaptezi la nevoile tale și atunci vei obține și rezultate.
Cănd vorbim despre detoxifierea corporală internă trebuie să luăm în considerare sistemele interne primare de detoxifiere și anume stomacul, intestinele, ficatul, sistemul imunitar, rinichii și plămânii. Fiecare lucrează într-un mod diferit pentru a ne păstra organismul cât mai curat posibil de aceea un detox corect trebuie facut pe mai multe nivele.
Dacă vorbim de un detox mental, emoțional aici mi se pare că este tot secretul și chiar puțin mai greu de făcut. Să renunți la gândurile și emoțiile care îți fac rău este destul de greu, după ce foarte multă vreme te-ai identificat cu ele. Consideri că este ca și cum ai renunța la tine ceea ce este foarte fals. Tu nu ești nici gândul, nici emoția pe care o simți, ele doar te traversează și poți oricând renunța la ele.
Toate aceste nivele de detoxifiere în final duc la schimbarea energiei în corpul tău, ceea ce înseamnă mai multă claritate mentală, creativitate, stare de bine, putere de concentrare și cel mai important sănătate.
Schimbi mediul - schimbi energia - schimbi viața.
Organismul nostru este o mașinărie minunată, care face o treabă foarte bună de a avea grijă de ea însăși. Este capabil să alunge orice sustanță toxică.
Dar chiar și cel mai puternic organism nu poate câștiga lupta singur. Trebuie să limităm cantitatea de toxine care intră în sistemul nostru și va trebui să adoptăm o abordare proactivă pentru detoxifierea substanțelor nocive care se află deja în corp.
Ce înseamnă detoxifierea organismului?
Detoxifierea reprezintă orice proces care elimină o substanță dăunătoare corpului dvs.sau care modifică o substanță toxică, astfel încât aceasta să nu mai fie dăunătoare. Există zecide diferite metode de detoxifiere, iar această lucrare încercă să acopere cele mai utile șiimportante metode, inclusiv dieta, care este cel mai critic dintre toate. În general, putețiîmpărți detoxifierea în două categorii: interne și externe.
Intern
Corpul nostru are o gamă extrem de complexă de sisteme care se schimbă, descompun, atacă, distrug sau elimină amenințările la mediul nostru intern şi la sănătatea noastră.
Extern
Când vine vorba de detoxifierea externă, pielea este pe primul loc. Sistemele interne primare pentru detoxifiere sunt stomacul, intestinele, ficatul, sistemul imunitar, rinichii şi plămâni. Fiecare lucrează într-un mod diferit pentru a ne păstra organismul cât mai curat posibil. Pielea servește ca o barieră importantă care împiedică multe toxine de a intra în corpul dvs. Glandele sudoripare, care sunt extrem de importante pentru detoxifiere, sunt, de asemenea, adăpostite în piele
De unde vin toxinele?
Chiar și pentru combatanții detoxifierii, rămân incontestabile următoarele:
Poluarea mediului, a solului, apei și aerului nu au cum să nu influențeze hrana, apa și mediul în care trăiesc majoritatea persoanelor din lumea modernă. Un raport realizat în SUA („Pesticides Action Network” pe baza unor date colectate de „Food and Drug Administration”) a arătat că un individ este expus în medie la 70 de substanțe chimice toxice doar prin intermediul alimentației. Un exemplu sunt cosmeticele, produse care contează pentru oameni și joacă un rol important în viața noastră de zi cu zi. În medie, consumatorii europeni folosesc peste șapte produse cosmetice diferite zilnic.
Pe lângă substanțele nocive din mediu, care se regăsesc frecvent și în alimente, hrana modernă este mai bogată ca oricând în: aditivi și conservanți chimici, potențiatori de gust, alte substanțe chimice cu care organismul uman nu este obișnuit.
Confortul vieții moderne aduce cu sine numeroase surse de substanțe chimice, despre efectele adverse ale multora din ele existând deja numeroase studii și avertismente medicale. Aceste substanțe provin din: produsele de igienă corporală și domestică, noxele mașinilor, fumat etc.
Abuzul de medicamente (de exemplu, antibioticele și antiinflamatoarele sunt printre cele mai vândute medicamente eliberate la liber, al căror consum nejustificat și prelungit este practicat de multe persoane): chiar și când un consum mare de medicamente este necesar (nu mai vorbim de situațiile în care nu este necesar), acesta mărește stresul xenobiotic al organismului, care trebuie să metabolizeze, respectiv să elimine și mai multe substanțe.
Cum vă ajută detoxifierea?
Toxinele pot afecta practic fiecare sistem și fiecare parte a corpului, cauzând o scădere masivă a eficienței și funcției organelor.
Toxinele provocă, de asemenea boli. Eliminarea toxinelor şi evitarea acestora poate aveaefecte pozitive cu adevărat uimitoare asupra sănătății dumneavoastră.
Iată doar câteva exemple:
❖ Mai multă energie: Multe toxine afectează în mod direct aportul de energie, și atunci când nivelul de toxine este atât de mare ai mult mai puțină energie decât ați avea nevoie.❖ Îmbunătățirea sistemului imunitar: Sistemul imunitar joacă un rol important îndetoxifiere. Cu cât trebuie să lucreze mai mult pentru a elimina toxinele, cu atât mai puțin îşi poate îndeplini funcțiile de apărare (cum ar fi: prevenirea infecțiilor şi distrugerea celulelor canceroase). A scăpa de toxine ar însemna o viața mai ușoară pentru sistemul imunitar, ceea ce îi permite să-şi facă treaba în mod eficient.
❖ Gestionarea stresului: Ne gândim, de obicei, la stres ca la un răspuns emoțional la osituație nedorită. Aceasta este cu siguranță o cauză de stres, dar substanțele toxice pot dăuna și ele, exact ca stresul emoțional. Stresul dăunează organismului în multe moduri diferite, atât la nivelul organelor, cât și al creierului. Gestionarea stresului toxic și emoțional poate fi o contribuție majoră la o stare bună de sănătate.
❖ Arderea grăsimilor: Toată lumea are nevoie de energie stocată, iar grăsimea este unadintre modalitățile care îndeplineşte această nevoie. Din păcate, mulți dintre noi stocăm suficient de multă energie (sub formă de grăsime) pentru mai multe persoane.
Detoxifiere prin alimentație
Imaginați-vă un set de instrumente care conține toate tehnicile și metodele dedetoxifiere pe care le aveți la dispoziție. Aici s ar include saună, metode de chelare, mișcare și lista continuă. În acest proces, aveți nevoie de un program separat doar pentru dietă.
O dietă corespunzătoare este esențială pentru o detoxifiere eficientă. Pentru ca organismul tău să funcționeze şi să se mențină sănătos pe tot parcursul vieții, trebuie să vă asigurați că îi oferiți în continuu un număr de nutrienți Nu aveți nevoie de aceste substanțe nutritive în cantități spectaculoase Privarea corpului de anumite substanțe nutritive, pe o perioadă indelungată duce la malnutriție.
Iată care sunt cei mai importanți nutrienți pentru corp.
Alimentele esențiale
Corpul are nevoie de anumite substanțe pe care nu le poate produce pe cont propriu.Puteți obțineți aceste substanțe din alimentele pe care le mâncați (sau, uneori, din apa pe careo beți), dacă doriți să vă bucurați de sănătate pe termen lung. Iată câteva informații de bază cuprivire la aceste substanțe:
❖ Aminoacizii esențiali: Aminoacizii sunt blocurile care fac proteinele. Există zeceaminoacizi pe care trebuie să-i avem, și nu putem să-i producem pe cont propriu. Nu putem
stoca aminoacizi în corp, astfel încât va trebui să-i obținem din dietă în fiecare zi.
❖ Acizii graşi esențiali: Aceştia includ acizi grași omega 3 și omega 6.❖ Mineralele: Corpul tău are nevoie de 16 minerale pentru a funcționa la un nivel optim.
Puteți obține toate mineralele necesare din legume și apă, dar numai dacă mâncați legume
100% organice.
❖ Vitaminele: Corpul nostru nu le produce dar nu putem trăi fără acestea. Sunt 14 vitamine esențiale, și fiecare este unică. Ca și în cazul mineralelor, nu puteți obține toate vitaminele de care aveți nevoie din legume, cu excepția cazului în care toate legumele pe care le mâncați sunt 100% organice.Consumați alimente crude
Prepararea alimentelor - de la procesare la gătit - are un impact asupra alimentației dvs. Procesarea alimentelor cu substanțe chimice are cel mai mare impact negativ deoarece înaceste metode se adaugă de multe ori toxine și rar (dacă vreodată) conservă nutriențiimportanți.
Preparearea termică a hranei este mai puțin dăunătoare dar tot se pot pierde într-adevărunele substanțe cu adevărat benefice. Din aceste motive, este util să includeți alimente crudeîn dietă, în special alimente vegetale, cum ar fi legumele, fructele și nucile.
Este foarte greu de învins valoarea nutrițională a produselor proaspete, nu există niciomodalitate mai bună de a obține nutrienți esențiali decât de a mânca direct de la sursă legumele şi fructele. Există și tipuri de alimentație în care se mănâncă doar alimente crude, dar aceasta este un stil de viață destul de dificil de urmat pentru majoritatea dintre noi.
❖ Gătitul sub presiune: Nivelul de antioxidanți din cele mai multe alimente este redus mai mult prin gătit sub presiune decât prin orice altă metodă de gătit.❖ Fierberea: Fierberea alimentelor poate fi în regulă pentru o perioadă scurtă de timp, dar fierberea pentru perioade lungi de timp poate reduce într-adevăr valoarea nutrienților.
❖ Coacerea: În general, coacerea este o modalitate bună de a găti mâncarea fără acompromite prea mult valoarea nutritivă. Este o problemă atunci dacă coaceți alimentele până în punctul în care acestea devin moi, în cazul în care acest lucru se întâmplă, știți că ați pierdut cel puțin o parte din substanțele nutritive.
❖ Gătitul la aburi: îmi place foarte mult gătitul la abur, în special pentru legume. Este ușor, rapid, delicios și ajută la menținerea celor mai nutritive substanțe din legume. Cei care preferă dietele raw vegan insistă ca toate legumele și fructele sunt mai bune crude decât gătite, dar nu sunt pe depli de acord. Substanțele nutritive din unele alimente sunt de fapt îmbunătățite prin gătit. Un exemplu este licopenul (un antioxidant) se găseşte în roşii. Un studiu recent a arătat că nivelulunui tip de licopen din roșii crește de fapt cu 35% atunci când roşiile sunt fierte timp de 30 de minute la 90 de grade Celsius
Condimente
Cea mai mare problemă în ce privește alegerea unei alimentații sănătoase est faptul că se consideră că acest tip de alimentațtie nu este gustoasă dar nu este adevărat deoarece orice dietă sănătoasă include și folosirea de condimente, care sunt chiar indicate și care fac mâncarea foarte gustoasă.
Condimentele au mai mulți antioxidanți decât fructele sau legumele. Antioxidanții pecare îi găsiți în condimente sunt variați, iar contribuțiile lor la sănătate pot fi substanțiale. Iată ce impact pe pot avea condimentele - un studiu recent a arătat că adăugarea lămâiei şi maghiranului la o dietă ar putea creşte nivelul de antioxidanți cu 150% și respectiv 200%.
❖ Piper Cayenne: Conține capsaicină ( un antioxidant puternic ), beta - caroten și vitaminele A și C.❖ Coriandru: Conține antioxidanți puternici și pot fi utile în eliminarea mercurului din
organism.
❖ Scorțișoară: Acționează ca un antimicrobian, care stopează creșterea fungilor și drojdiilor.De asemenea, ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge, iar un studiu recent a demonstrat că aceasta ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge la diabetici.❖ Cuişoarele: Ajută la reducerea senzațiilor de greață, vărsături, indigestie și ulcere gastrice.
❖ Coriandru: Oferă efecte antioxidante puternice şi conține vitaminele A și C.
❖ Usturoiul: Include antioxidanți puternici, scade tensiunea arterială și colesterolul, este
folosit pentru a preveni răceala.
❖ Ghimbir: Oferă antioxidanți şi poate ajuta la reducerea senzației de greață, vărsături şi răulde dimineață.
❖ Oregano: Oferă de patru ori mai mulți antioxidanți decât afinele.Un program de detoxifiere este indicat să se facă pe trei căi, mai exact curățarea organismului, echilibrarea metabolismului și remineralizarea, încărcarea corpului cu minerale, vitamine și alte tipuri de nutrienți necesari organismului pentru funcționare la capacitate optimă.
Produse pentru detoxifiere de pe magazineletop.ro
Green Detox Mix raw bio 200g
Detox mix este un superamestec de pulberi verzi care contin proteina completa, enzime, multivitamine (A, B, C, E, K), minerale (fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, etc), si clorofila.
Acest amestec este un puternic antioxidant si ajuta la detoxifierea organismului.
Ingrediente: spirulina*, chlorella*, orz verde*, iarba de grau*Așadar alegerea unei perioade de detoxifiere sau menținerea unui stil de viață sănătos contează foarte mult atât pentru sănătatea noastră fizică, mentală și nu în ultimul rând pentru toate activitățile noastre zilnice deoarece vom avea mai multă energie, ne crește capacitatea de concentrare și atenție, suntem mult mai prezenți și mintea ne este mai clară.
Apa de mare hipertonica, 1L, Sarl MineralBio
20 de zile de consum cu 1 pahar pe zi
Remineralizeaza celulele datorita celor 78 de minerale diferite 100% asimilabile, alcalinizeaza datorita ph > 8 si detoxifica celulele.
Apa de mare hipertonica este captata printr-un fenomen de curent marin numit Upwelling, caracterizat prin ridicarea la suprafata a apei reci din adancurile oceanului, indusa de vant. Apa rece aduce toata bogatia minerala a fundului marii (de 6 ori mai multa decat la suprafata) si favorizeaza inflorirea fitoplanctonului. In Galicia gasim si balena albastra, semn de mare biodiversitate. Trebuie remarcat faptul ca toata biodiversitatea se gaseste in adancurile oceanului. Organismul nostru are nevoie de cele 78 de minerale din apa de mare; hiper-oligoelementele (ultimele 20 de minerale in cea mai mica cantitate) joaca si ele un rol important in organism. Exista 4 zone de Upwelling in lume si doar una in Europa, si anume in Galicia, considerata cea mai productiva zona de pescuit din Europa.
Aceste ape marine deosebite si rare se numesc ape de mare adancime, si sunt cuprinse intre 250 si 1500 de metri adancime, cu particularitatea de a avea un continut foarte ridicat de minerale (> 35g/L de minerale), o biodiversitate foarte mare si o temperatura uniforma intre 0 si 3°C. Apa de mare adancime este prin natura mai pura si mai putin poluata decat apa de suprafata din Vortex.
Proces de filtrare: Apa de mare hipertonica este sterilizata prin microfiltrare la rece la 0.5 microni. Mai putina filtrare permite ca apa sa fie mai putin destructurata, pastrandu-i in acelasi timp proprietatile.
Compozitie: 100% apa de mare din Oceanul Atlantic
Triphala pudra bio, 125g - Obio
Pulberea de triphala este un ameste ayurvedic din trei plante, si anume: Amlaki, Haritaki, si Bibhitaki. Este folosita pe scara larga in ayurveda, pentru echilibrarea sistemului nervos, a metabolismului, si a integritatii structurale a corpului nostru. Este benefica pentru tonifierea tractului gastro-intestinal, pentru constipatie, detoxifiere, antiviral, ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine, antioxidant.
Amestecati pulberea de triphala (1-2 grame) cu apa sau miere, sau cu bautura preferata, dar nu o amestecati in bauturi calde peste 40 de grade.
Ingrediente: triphala*
*din agricultura ecologica